Develi Restoran: Yerli Lezzetlerin Dünya Markası
Develi restoran, Gaziantep’teki 30 metrekarelik bir dükkanda başlayan hikayesi ile başladı ve bugün 16 şubesi, yaklaşık bin çalışanıyla bir dünya markası haline geldi. Gaziantepli Arif Develi’nin 2 yaşında babasını kaybetmesi üzerine 6 yaşında çalışmaya başladığı restoran, dostları ve eşsiz lezzetleri ile yerli ve yabancı müşterilerin gözdesi haline geldi. Anadolu’nun köklü lezzet mirasına ışık tutan “Arif Olmak” belgeseli, Develi’nin başarı hikayesini ekrana taşıyor.
Arif Develi’nin Mirası “Arif Olmak” Belgeselinde
Geçtiğimiz ekim ayında kaybettiğimiz Arif Develi, gastronomi dünyasına getirdiği yenilikler ve özgün lezzetlerle ön plana çıkan Develi restoranın hikayesini anlatıyor. Belgeselde, Develi’nin küçük bir dükkandan uluslararası arenaya uzanan yolculuğu, çalışanların hikayeleri ve müdavim ilişkileri detaylı bir şekilde ele alınıyor.
Develi: Lezzetin ve Kalitenin Adresi
Gaziantep mutfağının önemli isimlerinden İmam Çağdaş, Develi’yi “Beyaz örtülü masalarda servis yapılan ilk lüks kebapçı” olarak nitelendirirken, müzisyen Kenan Doğulu ise çocukluk anılarını paylaşıyor. Ünlü tasarımcı Sevan Bıçakçı da Develi’nin bir okul olduğunu ve Arif Develi’nin başöğretmen olduğunu vurguluyor.
Arşiv Niteliğinde “Arif Olmak” Belgeseli
Nuri Develi’nin babası Arif Develi’ye olan minnettarlığını göstermek amacıyla hazırlanan “Arif Olmak” belgeseli, yönetmenliğini Mesut Gengeç’in üstlendiği ve Okan Bayülgen’in seslendirdiği unutulmaz bir belgesel niteliği taşıyor. Develi’nin hikayesi, markasının yanı sıra Anadolu’nun lezzet mirasını da ön plana çıkarıyor.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı